Opening zelfpluk 2021

Vrijdag 11 juni gaan we traditioneel weer her eerste kistje kersen veilen. 

De opbrengst zal ten goede komen aan de stichting Nanette keeps her head up!

Na de veiling vanaf 22.00 uur is er een kersenpracht bij nacht waarbij iedereen door de kersenboomgaard kan wandelen die magisch verlicht is middels vele vuurpotten.

Vuurpotten die vroeger werden ingezet om de bloesem te beschermen tegen de vorst. Dit geeft een magische sfeer die wij graag terug halen.

De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die uzelf plukt. Vanaf half juni 2021 kun je elke dag (ook in het weekend) in een aangegeven gedeelte van de boomgaard, zelf kersen plukken. Je krijgt een mandje mee en als deze vol zit, kun je afrekenen bij de kassa.

Betuwse Kersen

De Betuwse kersen zijn typisch een product uit onze streek. De Betuwse kersen zijn stevig, sappig en vol van smaak. Stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. Kom de lekkerste kersen proeven in de Kersenwinkel. U kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden (1 pond, 1 kilo, 2 kilo en 5 kilo). De prijzen per kilo wisselen op dit moment nog. U kunt altijd contact met ons opnemen m.b.t. tot de kersenprijzen.

Hoe pluk je kersen?

Plukinstructie ‘Zelf kersen plukken’

1. Aanmelden
Meld u bij de Kersenwinkel en zeg dat u zelf wilt plukken.  Hier krijgt u een doosje mee waarin de kersen die u gaat plukken, ingelegd kunnen worden. Hier krijgt u ook te horen welk ras/in welke rij u mag plukken in de boomgaard.

2. Kersen plukken
Pak de kersen bij het steeltje vast en wip het steeltje iets omhoog. Het steeltje laat dan los. Kersen altijd plukken met het steeltje i.v.m. de houdbaarheid.

Gooi geen kersen op de grond i.v.m.  hygiëne. Wees zuinig op onze bomen, niet inklimmen, geen takken afbreken.

3. Wegen en afrekenen
Als u klaar bent met plukken gaat u naar de Sorteerafdeling. Hier worden ze voor u gewogen en verpakt. Alle kersen die u heeft geplukt moet u zelf afnemen tegen de geldende kilo prijs. Nadat u ze afgerekend heeft zijn de kersen van u.


Het plukken dient te gebeuren in doosjes/mandjes van ons. Het is niet toegestaan om te plukken in zelf meegebrachte artikelen, manden of tassen.