Appels (september – oktober)

Zelf appels plukken

De boomgaard hangt eind september / begin oktober vol met rijpe appels van het ras ‘Jonagold’. Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. De prijs voor de zelf geplukte appels bedraagt slechts € 1,00 per kilo. De pluktijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur. Toegang tot de boomgaard en het parkeren is gratis.

Om er zeker van te zijn dat de boomgaard open is, graag van te voren een email sturen naar contact@streeckerijdebetuwe.nl

Jona Golds

De Jonagold is ontstaan uit een kruising van Jonathan en Golden Delicious. Hij heeft een mooi gekleurde geelgroene schil met een oranjerode blos. Het vruchtvlees is stevig, lichtgeel van kleur en heerlijk sappig. De appel smaakt friszoet en heeft een verfijnd aroma.

Verkrijgbaarheid

De Nederlandse Jonagold is van januari tot en met juni en van oktober tot en met december verkrijgbaar. Het is een stevige appel met een zoete en zure smaak. In België is het de meest gegeten appel, maar ook in Nederland is de appel erg populair.

Gezond

Appels zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering en helpen bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers in appels worden langzamer opgenomen dan gewone suikers waardoor ze je langer energie geven. Daarnaast bevat de appel relatief veel vocht.

Hoe te verwerken

Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. Bekijk hier onze appelrecepten.

Wist je dat?

De appel eten we het meest in Nederland. Elk jaar eet een gemiddelde Nederlander 10,2 kilo appel.