Appels (september – oktober)

Zelf appels plukken

“Update: I.V.M. hagelschade kunnen wij de appelpluk van dit jaar (2023) helaas niet door laten gaan! Wij hopen volgend jaar gewoon weer onze appels te laten plukken.

Eind september / begin oktober hangt onze boomgaard vol met rijpe appels van het ras ‘Jonagold en Goudreinet’. Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. U kunt onze Appels ook komen zelfplukken. Maar wij hebben niet altijd appels om zelf te plukken. Het appelseizoen is vanaf (eind september t/m eind oktober). Toegang tot de boomgaard en het parkeren is gratis.

Neem contact op om er zeker van te zijn dat U de appels kunt zelfplukken. (0619944110)

Voor het betreden van de boomgaard, vragen wij U zich te houden aan onze regels.

  • Appels die U plukt en in uw doosje heeft, niet op de grond gooien.
  • Geen takken afbreken.
  • Geen eigen plukmanden.
  • Alles wat geplukt is, dient afgerekend te worden.

Wij willen tenslotte dat iedereen kan genieten en onze appels kan plukken!

JonaGold

De Jonagold is ontstaan uit een kruising van Jonathan en Golden Delicious. Hij heeft een mooi gekleurde geelgroene schil met een oranjerode blos. Het vruchtvlees is stevig, lichtgeel van kleur en heerlijk sappig. De appel smaakt friszoet en heeft een verfijnd aroma.

Verkrijgbaarheid

De Nederlandse Jonagold is van januari tot en met juni en van oktober tot en met december verkrijgbaar. Het is een stevige appel met een zoete en zure smaak. In België is het de meest gegeten appel, maar ook in Nederland is de appel erg populair.

Gezond

Deze appels zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering en helpen bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers in appels worden langzamer opgenomen dan gewone suikers waardoor ze je langer energie geven. Daarnaast bevat de appel ook relatief veel vocht.

Hoe te verwerken

Je kunt er appelmoes van maken, appelsap van persen, een heerlijke appeltaart van bakken of zo uit de hand op eten. Bekijk hier onze appelrecepten.

Wist je dat?

In Nederland eten we het meeste de appel. Elk jaar eet een gemiddelde Nederlander 10,2 kilo appels.