Fruitbelevingspark Streeckerij de Betuwe

Ambachtelijk, Bourgondisch en puur Natuur

STREECKERIJ DE BETUWE

Streeckerij de Betuwe wordt in de toekomst een fruitbelevingspark. De streekproducten van de Betuwe, waaronder het fruit dat ter plaatse geteeld wordt, staan centraal. Dagrecreatie, retail, gastronomie en activiteiten over dit onderwerp worden daarbij gecombineerd tot een beleving voor de hele familie. Een heerlijk dagje uit, waarbij alle Betuwse streekproducten te vinden zijn op één plek.

BETUWSE STREEKPRODUCTEN

De heerlijke, authentieke en rijke smaak van de Betuwse streekproducten vindt zijn oorsprong in het gematigde klimaat en de voedzame kleibodem van de rivieren de Waal en Linge. Deze vruchtbare bodem zorgt ervoor dat het Betuwe fruit overheerlijk is.

De Betuwe ademt nog de sfeer van aandacht, duurzaamheid en kwaliteit. Je vindt dat ook in onze streekproducten: ze zijn lekkerder, groener en smaakvoller. Daar zijn we trots op en we willen graag dat meer mensen hiervan komen genieten. Fruitbeleving in het hart van de Betuwe

PROEVEN, BELEVEN, KOPEN

Bezoekers zullen in het nieuw te openen park een grote verscheidenheid aan streekproducten kunnen bewonderen, proeven en beleven. Ook zullen diverse streekartikelen terplekke worden bereid en te koop worden aangeboden. Kinderen zullen er kunnen spelen op en met materialen/attracties die geïnspireerd zijn op de streek en er zullen seizoenafhankelijke activiteiten plaatsvinden (bloesem, oogst, etc.).

AMBASSADEURS

Het concept van 'fruitbelevingspark' wordt door diverse overheidsinstanties en ondernemers in de regio gesteund. Het kan de Betuwe als de fruittuin van Nederland 'op de kaart' zetten en het toerisme naar de streek enorm bevorderen. Bekijk hier het overzicht van ambassadeurs.

LOCATIE

Als locatie voor de Streeckerij de Betuwe is gekozen voor het terrein gelegen tussen de Lingedijk / de Overlaat en de spoorweg nabij Wadenoijen (nabij Tiel).  Een deel ervan draagt de historische naam Boomgaard d’n Kerkewaerdt. Dit terrein is goed bereikbaar vanaf de Rijksweg  A15, afslag 31, en parkeren kan plaatsvinden op het terrein zelf.

ONTWIKKELING

Streeckerij de Betuwe is nog in ontwikkeling. Inmiddels is heeft de gemeenteraad van Tiel goedkeuring gegeven aan  wijziging van het bestemmingsplan. Thans worden de bouwplannen uitgewerkt en vergunningen voorbereid. Medio 2022/2023 zullen de  deuren van het park fase 1 open gaan. Volg deze website voor updates.

CONTACT

Meer weten over Streeckerij de Betuwe? Wens je nadere informatie over Streeckerij de Betuwe? Of heb je als ondernemer interesse om deel te nemen in dit nieuwe fruitconcept?  Laat het ons weten via onderstaand formulier en je ontvangt snel een reactie.

Adres

Streeckerij de Betuwe
Nabij kruising Overlaat/ Lingedijk 129a
4014 ME Wadenoijen

Vanaf rijksweg A15: afslag 31 Wadenoijen

contact