Betuwse Kersen

Betuwse kersen

De Betuwse kersen zijn overheerlijk. De kersen zijn stevig, sappig en vol van smaak. Stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. Het gematigde klimaat en de voedzame kleibodem van de rivieren de Waal en Linge, zorgen ervoor dat het in de Betuwe uitstekend kersen telen is. Begin juni begint het kersenseizoen en acht weken kun je dan dagelijks genieten van de heerlijkste kersen.

Rassen

Op ons kersenpercelen hebben we vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze vruchten van deze nieuwe rassen met klinkende namen als Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de vruchten van de oudere rassen zoals de Vroege Duitse of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een vruchtgewicht van zo’n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarentegen zijn in de regel zwaarder dan 9 gram per vrucht. Bij enkele rassen komen zelfs vruchten tot 15 gram voor!. Uiteraard hebben we bij de rassenkeuze ook op de smaak gelet. We hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden.

Boomgaard D’n Kerkewaerdt

De verschillende kersenrassen vind je in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. We willen onze bezoekers graag laten genieten van onze boomgaard en natuurlijk van de heerlijke kersen uit deze boomgaard. Je bent dan ook van harte welkom om het kersengevoel in onze boomgaard te komen beleven. Loop gerust eens door de boomgaard en kijk hoe de kersen groeien en rijpen. Wij zijn graag bereid om je alles over de kersenteelt te vertellen. Lees hier meer over de geschiedenis van de boomgaard.

Kom de lekkerste kersen proeven bij ons in de Streeckerij!