Betuwse kersen
Kersen, bijna iedereen eet ze wel. Niet iedere kers is even lekker natuurlijk. Het verschilt ook uit welke regio ze komen. ”De kersen uit de Betuwe zijn het lekkerst. Is dat zo? Hier in de Betuwe groeien onze kersenbomen in dikke kleigrond. Dit is zwaar planten, maar hier zitten de juiste grondstoffen in voor de kersenboom. Hier kan een kersenboom zich goed doorwortelen. Door deze klei worden de kersen stevig, sappig en vol van smaak. Begin juni begint het kersenseizoen en acht weken kun je dan dagelijks genieten van de heerlijkste Betuwse kersen!
Rassen
Op ons kersenperceel hebben we vrijwel allemaal relatief nieuwe rassen geplant. Deze kersen van deze nieuwe rassen met namen zoals Burlat, Merchant, Kordia en Regina, zijn duidelijk groter zijn dan de kersen van de oudere rassen zoals de Vroege Duitse of Varikse Zwarte. De oude rassen hebben vaak een gewicht van zo’n 6 tot 8 gram. De nieuwe rassen daarin tegen zijn zwaarder dan 9 gram per kers. Bij sommige rassen komen zelfs kersen tot 15 gram voor!. Wij hebben bij de rassenkeuze natuurlijk op de smaak gelet. Wij hebben gekozen voor lekkere, zoete en vooral stevige kersen die uitnodigen om gegeten te worden!
Wij willen onze bezoekers graag laten genieten van de verschillende kersenrassen en de boomgaard. U bent bij ons dan ook van harte welkom om het kersengevoel in onze boomgaard te komen beleven. Loop gerust eens rond met uw partner, kind/kleinkinderen. Zie hoe de kersen groeien, bloeien en geplukt mogen worden! Wij zijn graag bereid om je alles over de kersenteelt te vertellen.
Voor meer vragen kunt U contact opnemen! (0619944110)
