Hartig kersenrecept

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • 400 gram kipfilet
  • 3 bolletjes gember
  • kersen (ontpit 350 gram)
  • 1 bekertje creme-fraiche
  • 1/2 zakje kerriesaus
  • 2 tl kappertjes
  • 1 blik croissantdeeg (groot)
  • 2 el olie
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr belegen kaas
  • zout & peper

Bereidingswijze

Stap 1: Kip in stukjes snijden en de Gember in kleine stukjes snijden.

Stap 2: Kersen wassen en ontpitten.

Stap 3: In de koekenpan de olie verhitten, en de kip in +/- 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen.

Stap 4: De kersen / cremefraiche / kerriesauspoeder / sambal / kappertjes en de gember toevoegen. Knoflook er boven uitpersen. Goed door elkaar roeren, op smaak brengen met zout en peper. Evt tot gebruik in de koelkast zetten.

Stap 5: Oven voorverwarmen op 200C. Lage ronde ovenschaal invetten.

Stap 6: Croissantdeeg in driehoeken verdelen en de ovenschaal bekleden met de deeg, punten van de hoeken naar het midden laten wijzen. Kipkersen mengsel over het deeg verdelen en met het overhangend croissantdeeg bedekken. Kaas eroverheen strooien.

Stap 7: Op rooster in het midden van de oven, de schotel in +/- 20 minuten goudbruin bakken.

En dan… Genieten maar!

Dit recept is afkomstig van Marleen Dewulf-Veringa.