Bereidingstijd
10 – 15 minuten
Benodigdheden
- 220 g kandij- of Bastognekoeken
- 95 g ongezouten roomboter
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop-fix
- 300 g MonChou, op kamertemperatuur
- 130 g witte basterdsuiker
- 1x recept voor zelfgemaakte kersencompote
Verder nodig
- Ronde springvorm 23 cm
- elektrische handmixer
- keukenmachine of hakmolen
- kersenontpitter
- zeef
Bereidingswijze
Stap 1: Maal de koekjes tot fijn poeder in de keukenmachine of hakmolen.
Stap 2: Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur.
Stap 3: Roer het koekkruim door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast.
Stap 4: Klop de MonChou samen met de suiker glad en luchtig.
Stap 5: Klop in een andere kom de slagroom samen met de klopmix stijf. Spatel de MonChou en slagroom door elkaar en verdeel over de koekjesbodem.
Stap 6: Strijk de bovenkant glad. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur tot maximaal een nacht opstijven. (Een hele nacht heeft de voorkeur.)
Dit recept is afkomstig van Keukenliefde. Meer weten? Kijk op www.keukenliefde.nl