Monchou­taart met zelf­gemaakte kersen­compote

Bereidingstijd

10 – 15 minuten

Benodigdheden

  • 220 g kandij- of Bastognekoeken
  • 95 g ongezouten roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klop-fix
  • 300 g MonChou, op kamertemperatuur
  • 130 g witte basterdsuiker
  • 1x recept voor zelfgemaakte kersencompote

Verder nodig

  • Ronde springvorm 23 cm
  • elektrische handmixer
  • keukenmachine of hakmolen
  • kersenontpitter
  • zeef

Bereidingswijze

Stap 1: Maal de koekjes tot fijn poeder in de keukenmachine of hakmolen.

Stap 2: Smelt de roomboter in een pannetje op het vuur.

Stap 3: Roer het koekkruim door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast.

Stap 4: Klop de MonChou samen met de suiker glad en luchtig.

Stap 5: Klop in een andere kom de slagroom samen met de klopmix stijf. Spatel de MonChou en slagroom door elkaar en verdeel over de koekjesbodem.

Stap 6: Strijk de bovenkant glad. Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur tot maximaal een nacht opstijven. (Een hele nacht heeft de voorkeur.)

Dit recept is afkomstig van Keukenliefde. Meer weten? Kijk op www.keukenliefde.nl