De kersen raken op

22 juli 2022

De maand juli is kersenmaand, maar de kersen raken op. Door de vele zonuren in het voorjaar is het kersenseizoen twee weken eerder begonnen dan andere jaren. Hierdoor zal ook de het kersenseizoen eerder eindigen. Ook is er veel meer vraag naar kersen dit jaar. Aart Blom, kersenteler, geeft aan dat de kersen dit jaar zoeter zijn dan andere jaren vanwege de vele zonuren. En dus lekkerder. Ook denkt hij dat het coronavirus van de afgelopen jaren een positieve invloed heeft. “Consumenten zijn bewuster bezig met hun eten en kopen rechtstreeks bij de lokale producent. Dat vind ik een goede ontwikkeling.”

Zelf plukken

Het zelf kersen plukken is ontzettend populair bij bezoekers van Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen. Deze fruitbelevingsactiviteit trekt toeristen uit het hele land. Vanwege het enthousiasme gaat de ‘zelf  pluk’ nu al de laatste week in. Aankomend weekend (23 en 24 juli) nog en het volgende weekend (30 en 31 juli). Daarna is het gebeurd.

 Kom kersen proeven, kersen plukken, kersen kopen

Een kijkje in de boomgaard nemen of zélf kersen plukken?. Dit laatste is in juli dagelijks mogelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 18.00 uur. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur. Toegang tot de boomgaard is gratis en ook het parkeren is gratis.

Winactie

Bij aankoop van kersen ontvangen bezoekers een wedstrijdkaartje en kunnen zij meedoen met de winactie van Streeckerij de Betuwe. Kans wordt gemaakt op een hippe Oma fiets of één van de overheerlijke Betuwse fruitpakketten. De supermarkten van Hoogvliet doen ook mee met deze winactie.

Locatie

Streeckerij de Betuwe
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31 Wadenoijen.
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014 ME Wadenoijen

www.streeckerijdebetuwe.nl

Facebookpagina: https://facebook.com/betuwekers

Instagram: https://www.instagram.com/streeckerijdebetuwe_

Publicatie: 22 juli 2022

Meer nieuws